Σας ήρθε η μυρωδιά?! Αφράτες βάφλες με άρωμα πορτοκαλιού για το πρωινό σας και όχι μόνο.
Υλικά για 4 βάφλες
- 90 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γραμ. ζάχαρη της επιλογής σας
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 175 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
- 70-100 γρ. γάλα της επιλογής σας
- 1 κουτ.σούπας λιναρόσπορο αλεσμένο
Δείτε εδώ:Έξυπνες ιδέες για σνακ στο σχολείο για πιο foodie παιδιά
Εκτέλεση
Με ένα σύρμα ανάδευσης ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια, το λιναρόσπορο και το ξύσμα.
Βρείτε εδώ μια αγαπημένη μου συνταγή με γλυκοπατάτα
Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, να γίνουν κρέμα. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Tips:
Η ποσότητα του γάλακτος εξαρτάται από το μέγεθος του πορτοκαλιού και του αβγού. Στο τέλος θέλουμε ένα μείγμα λείο, όχι αραιό.
Ψήνουμε το μείγμα στη συσκευή για βάφλες ή σε φόρμες για muffin/donuts στο φούρνο.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, μέλι, σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, φρέσκα φρούτα κ.α.
Μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη. Και να τις ζεστάνουμε στην τοστιέρα ή στο φούρνο.
Διαβάστε ακόμα: Ρεβύθια με κάρυ και αρωματικό ρύζι