Μαλακά μπισκότα με γλυκοπατάτα (Vegan)


Εύκολα μπισκότα για όλες τις ώρες. Με πολλά χωρίς (ζάχαρη, αυγό, γαλακτοκομικά, γλουτένη), αλλά γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Τέλεια ιδέα για το παιδικό κολατσιό.

Υλικά για 8-9 μεγάλα μπισκότα

  • 1 ½ φλ. τσαγιού πουρέ γλυκοπατάτας
  • ½ φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σουπας κακάο άγλυκο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι ή φυτικό γλυκαντικό (μελάσα,πετιμέζι,σιρόπι σφένδραμου,αγαυής)
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ. ή χωρίς γλουτένη
  • 3 κουτ. σούπας γάλα φυτικό
  • 1 κουτ. σούπας κορινθιακές σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας καρυδόψιχα ή άλλο ξηρό καρπό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε μια μέτρια γλυκοπατάτα και την ψήνουμε για μια ώρα. Όσο είναι ακόμα ζεστή, την κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη τη σάρκα. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα τη γλυκοπατάτα, το φυστικοβούτυρο, το γλυκαντικό και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνει λείος πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μια μαριζ. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και το βάζουμε στο ταψί (θα μας βγάλει 8-9 τεμάχια). Επειδή τα μπισκότα θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε. Ψήνουμε για 15 λεπτά, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Και μην ξεχνάτε η κορινθιακή σταφίδα είναι ένας πολύτιμος διατροφικός θησαυρός που κατατάσσεται ανάμεσα στις ελληνικές υπερτροφές.

 

 

 

 

Tips:

  • Εάν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο πουρέ γλυκοπατάτας.

Διαβάστε επίσης: Κέικ καρότου με λιγότερη ζάχαρη

1 Comment

  • Γιάννης , 10 Σεπτέμβριος, 2018 @ 11:13 μμ

    Καταπληκτικά μπισκότα και αφράτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X