Με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή όλοι θα λατρέψουν τα ρεβύθια, αν αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις, τα αρώματα από το κάρυ και την υφή από το ρύζι μπασμάτι είμαι σίγουρη ότι θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά για 3 μερίδες
- 2 κουτ.σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ κομμένο σε φέτες
- 2 κουτ. γλυκού πάστα κάρυ
- 1 φλ.τσαγιού μπρόκολο σε μπουκέτα
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 2 φλ.τσαγιού ρεβύθια βρασμένα
- 1 συσκευασία, 400 ml κρέμα καρύδας
- 2 φλ.τσαγιού νερό
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά τριμμένο
- χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
Προαιρετικά
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- ½ ματσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Βρείτε εδώ τη συνταγή για Λεμονάτα ρεβύθια με χόρτα
Για το ρύζι
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι, καλά πλυμένο
- 2 φλ.τσαγιού νερό
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ
- αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το σησαμέλαιο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη πιπεριά τσίλι και τη πάστα κάρυ για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και όλα τα λαχανικά. Τελειώνουμε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, την κρέμα καρύδας και το νερό. Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και τελειώνουμε το φαγητό με το χυμό λάιμ και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Για το ρύζι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι για άλλα 2-3 λεπτά.
Αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και σερβίρουμε με τη σάλτσα κάρυ.
Καλή όρεξη
Αγαπάτε τις vegan συνταγές; Βρείτε εδώ περισσότερες