Ένα εύκολο, κλασικό και υγιεινό φαγητό με όσο πρέπει λεμονάτη γεύση. Με απλά υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας, απολαύστε ένα τόσο απλό αλλά νόστιμο φαγητό.
Υλικά για 4-5 μερίδες
- 1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μέτριες πατάτες
- 3 μέτρια καρότα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 χυμό λεμονιού
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
Σας αρέσουν οι γλυκοπατάτες; Δοκιμάστε τα μαλακά μπισκότα με γλυκοπατάτα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα καρότα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3´ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Από την ώρα που θα αρχίζει να βράζει το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30′ .
Αποφεύγουμε να ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί λιώνουν τα υλικά. Ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια, για να μη λιώσουν τα υλικά.
Τελειώνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο φρέσκο ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, φέτα, ελιές.
Φτιάξτε επίσης αρωματικό ψωμί Dinkel με ξηρούς καρπούς
Το φαγητό που περίσσεψε μπορούμε να το συνδυάσουμε την επόμενη μέρα με ψητό ψάρι.
Για έξτρα γεύση προσθέτουμε κουρκουμά και γλυκιά πάπρικα.
Διαβάστε επίσης: Μια Comfort συνταγή για όλη την οικογένεια: Ογκρατέν λαχανικών με τυριά