Υλικά για πυρίμαχο σκεύος
- 1 κουνουπίδι
- 1 μπρόκολο
- 1 φλ. τσαγιού διάφορα τυριά (φέτα, γκούντα, φρέσκο τυρί κρέμα,γραβιέρα)
- τριμμένη φρυγανιά
Για τη μπεσαμέλ
- 600ml κατσικίσιο γάλα
- 50γρ. αλεύρι
- 50γρ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μπουκέτα. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά και τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και αραδιάζομαι τα λαχανικά. Για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1- 2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει ελαφρά. Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγα από τα τυριά στη μπεσαμέλ για να λιώσουν και τα υπόλοιπα τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά μας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
Tip:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως κολοκύθα, γλυκοπατάτα, σπανάκι.
- Ιδανική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα λαχανικά. Σε αυτή την περίπτωση τα τοποθετούμε κατευθείαν στο ταψί.
Διαβάστε επίσης τις νέες συνταγές του giasemi.gr:
1 Comment