Θα σας θυμίσει τραγανή τυρόπιτα ή τηγανόψωμο. Μια συνταγή με λίγα υλικά αλλά γεμάτη από γεύσεις.
Υλικά για 1 μεγάλο τυρόψωμο
- 250γραμ. αλεύρι μαλακό
- ½ κουτ.γλυκού μαγιά ξερή
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 φλ.τσαγιού (περίπου) χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- ελαιόλαδο
Προεραιτικά
- 1 κουτ.σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο ή άλλο σπόρο της αρεσκείας σας
Για τη γέμιση
- τρίμματα φέτας
- ½ κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο ή ρίγανη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το λιναρόσπορο και το νερό. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε απαλά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχουμε μια λεία, εύπλαστη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Διαβάστε επίσης: Πιτάκια κουρού με αλεύρι βρώμης
Για τη γέμιση ανακατεύουμε τη φέτα με το δυόσμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι με ένα πλάστη σε χοντρό φύλλο.
Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας και κλείνουμε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο σαν πακέτο. Σε ένα ταψί λαδώνουμε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε το τυρόψωμο με προσοχή, λαδώνουμε και την επιφάνειά του. Ψήνουμε για περίπου 20-25΄, ώσπου να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστό ή μπορούμε να το ζεστάνουμε ώστε να συνεχίσει να είναι τραγανό ακόμα και την επόμενη μέρα.
Τέλεια ιδέα για το κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά.
Σας αρέσουν οι ομελέτες; Βρείτε εδώ την αγαπημένη μου ανοιξιάτικη ομελέτα.