Πιτάκια κουρού με αλεύρι βρώμης


Εύκολη συνταγή για υγιεινά πιτάκια με τραγανή ζύμη κουρού. Δοκιμάστε τα και θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ. 

Υλικά για 10 περίπου πιτάκια

Για τη ζύμη

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100γρ. αλεύρι βρώμης
  • 90 γρ. γιαούρτι της επιλογής σας 
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ξίδι

Για το πασπάλισμα

  • σουσάμι, διάφοροι σπόροι της επιλογής σας
  • 1 κρόκο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση 

  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί, όπως μανούρι, ρικότα
  • 1 ασπράδι 
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο 

Διαβάστε στο τέλος της συνταγής τα Tips για περισσότερες επιλογές για γέμιση.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το ξίδι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη στον πάγκο της κουζίνας σας για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι ή με τα δάχτυλά μας. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Στο τέλος διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με λίγο σουσάμι ή άλλα σπόρια. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Εάν σας άρεσε η ιδέα πατήστε εδώ για να βρείτε όλες τις συνταγές του giasemi.gr

Tips:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση όποιο λαχανικό μας αρέσει Για το κολοκυθάκι και την κίτρινη κολοκύθα θα πρέπει, αφού τα τρίψουμε να τα στύψουμε για να φύγουν τα υγρά πριν τα προσθέσουμε στη γέμιση.
  • Η ζύμη ταιριάζει και με μια γλυκιά γέμιση από πραλίνα και τυρί κρέμα.
  • Αν σας αρέσουν τα λουκανικοπιτάκια κόβουμε στη μέση λουκάνικα φρανκφούρτης, βάζουμε ένα κομμάτι στη ζύμη και κλείνουμε το πιτάκι.

Διαβάστε επίσης: Εύκολο κέικ μπανάνας με σπόρους chia

1 Comment

  • Aggeliki Vavou , 23 Απριλίου, 2023 @ 11:54 πμ

    Ότι καλύτερο σε τυροπιτάκι…. Τα έφτιαξα και τα ξαναεφτιαξα! Ίσα ίσα έφτασαν για δύο μέρες! 🤪🤪🤪

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X