Αφράτη χορταστική ομελέτα με όλα τα αρώματα της άνοιξης. Απολαύστε την είτε πρωί, είτε βράδυ!
Υλικά για τηγάνι 24εκ.
- 10 αβγά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 5-6 πράσινα σπαράγγια
- ½ φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνηθο, σχοινόπρασο, βασιλικό, δυόσμο)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Προεραιτικά
- 2-3 φέτες αλλαντικό της επιλογής σας
Για το σερβίρισμα
- ½ φλ. τσαγιού νεροκάρδαμο
Εκτέλεση
Για να καθαρίσουμε τα σπαράγγια κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση τους. Καθαρίζουμε τις ίνες με ένα peeler, αλλά προσέχουμε να μη χαλάσουμε τις ευαίσθητες κορυφές τους.
Διαβάστε εδώ για τις θρεπτικές ιδιότητες των σπαραγγιών
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο μπαίνει στο φούρνο και απλώνουμε τα κολοκυθάκια, συνεχίζουμε με το αλλαντικό και στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τα σπαράγγια. Ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στην κουζίνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, όταν έχει ροδίσει η επιφάνεια της και έχει σταθεροποιηθεί η ομελέτα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε μαζί με το νεροκάρδαμο και φρυγανισμένο ψωμί.
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε φέτες πατάτες, τις οποίες έχουμε προψήσει στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Βρείτε εδώ τη συνταγή για ομελέτα με άγρια σπαράγγια (αβρωνιές)