Οι αβρωνιές, τα άγρια σπαράγγια εμφανίζονται την άνοιξη με την χαρακτηριστική τους γεύση να απογειώνουν τις συνταγές σας.
- 1 μάτσο αβρωνιές
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 αβγά
- αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε τις αβρωνιές με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις κόβουμε σε κομμάτια (πετάμε τα σκληρά μέρη από το κοτσάνι). Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις αβρωνιές και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στις αβρωνιές. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip:
Συνοδεύστε τα θαλασσινά σας με σαλάτα από αβρωνιές με ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι.