Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά


Νόστιμη και εύκολη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα ψαριού από (μπακαλιάρο, πέρκα, γλώσσα, κοκκινόψαρο κ.τ.λ)
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • ρίγανη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνοδεύστε το φαγητό σας με μια θρεπτική κόκκινη σαλάτα

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και τα βάζουμε στο ταψί. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου τα λαχανικά να είναι μαλακά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά. 

Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Tips:

  • Μπορείτε να συνδυάσετε λαχανικά εποχής και το ψάρι της επιλογής σας. 

Διαβάστε επίσης: Κριτσίνια με σπανάκι και αλεύρι ζέας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X