Δοκιμάστε αυτά τα εύκολα Muffins κολοκύθας με τα έντονα αρώματα της κανέλας και του τζίντζερ.
Υλικά για 10-12 θήκες
- 200 γραμ. πουρές κολοκύθας
- 2 αβγά
- 150 γραμ. ζάχαρη της επιλογής σας( λευκή, καστανή, καρύδας)
- 1 κουτ. σούπας pumpkin spice, μείγμα μπαχαρικών για κολοκύθα, βρείτε το εδώ
- 80 γραμ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο με τυρί κρέμα
- 8 κουτ. σούπας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας μέλι
Βρείτε εδώ και άλλες συνταγές με κολοκύθα
Εκτέλεση
Για να έχουμε ωραία γεύση κολοκύθας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πουρέ από ψημένη κολοκύθα.
Κόβουμε μια μέτρια κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την ψήνουμε για 30’ ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα και με το ειδικό εργαλείο λιώνουμε την κολοκύθα να γίνει πουρές.
Ανακατεύουμε καλά τον πουρε με τη ζάχαρη, τα αβγά, το μείγμα μπαχαρικών και το λάδι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες και χοντροκομμένα καρύδια.
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τις θήκες για muffin και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30’ ή ελέγχουμε στο κέντρο να έχει στεγνώσει το μείγμα.
Για το γλάσο βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, με το βούτυρο και το μέλι. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε. Με κουτάλι ή κορνε στολίζουμε τα muffins.
Διαβάστε εδώ τι είναι το pumpkin spice και άλλες συνταγές για να το χρησιμοποιήσετε