Αν ψάχνετε την κατάλληλη συνταγή για μπισκοτάκια που να κόβονται εύκολα σε σχέδια και να είναι κατάλληλα για να απλώσετε ζαχαρόπαστα ή γλάσο τότε αυτή τη συνταγή πρέπει να την αποθηκεύσετε. Είναι τραγανά δεν απλώνουν ούτε φουσκώνουν ιδιαίτερα.
Υλικά για 60 περίπου μπισκότα
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη ή 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουτ.γλυκού ανθόνερο
- 2 κουτ.γλυκού κονιάκ
- 100 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο, καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη διακόσμηση
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
- χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλάτι και το αλεύρι.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και αν χρειαστεί ανακατεύουμε με τα χέρια μας, δε ζυμώνουμε πολύ το μείγμα μας για να μη γίνουν σκληρά τα μπισκότα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς στον αέρα.
Πλάθουμε μπαλάκια ή κόβουμε με κουπ-πατ το σχέδιο της επιλογής μας, μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν είναι εντελώς κρύα τα μπισκότα μας τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή φτιάχνουμε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και ανθόνερο. Με αυτό μπορούμε να στολίσουμε τα μπισκότα μας με τρούφα, καραμελάκια ή να χρωματίσουμε το γλάσο και να αφήσουμε τα παιδία μας να δημιουργήσουν.
Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γέμιση
Αν αγαπάτε τα μελομακάρονα τότε εδώ θα βρείτε την αγαπημένη μου συνταγή