Μπιφτέκια με δροσερή σαλάτα αγγουριού


Πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια για όλη την οικογένεια. Συνδυάστε τα με μια εύκολη δροσερή σαλάτα με αγγούρι και γιαούρτι. Εύκολη συνταγή για να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά 6-8 μπιφτέκια

  • 800 γραμ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φέτες ψωμί
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 κουτ.σούπας λιναρόσπορο
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλ. δυόσμο ξερό τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προεραιτικά

  • 6-8 κύβους φέτας

Δείτε εδώ μια αγαπημένη συνταγή για Μακαρόνια με γεμιστά κεφτεδάκια

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός το κρεμμύδι, το ψωμί και το καρότο, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα του ψωμιού, το λιναρόσπορο, το νερό, το ξίδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς. Πάνω σε λαδόκολλα πλάθουμε τα μπιφτέκια όσο μπορούμε στο ίδιο μέγεθος. Αν χρησιμοποιήσουμε τη φέτα, όπως τα πλάθουμε βάζουμε στη μέση ένα κύβο τυριού.

Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και αφού τα γυρίσουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σαλάτα.

Tips:

  • Ένας εύκολος τρόπος να ζεστάνετε τα μπιφτέκια είναι στην τοστιέρα αφού τα έχετε τυλίξει σε λαδόκολλα.
  • Για να αντικαταστήσετε το ψωμί με βρώμη μπορείτε να μουλιάσετε 2 κουταλιές της σούπας βρώμη με νερό και να την προσθέσετε στο μείγμα του κιμά.
  • Εάν δεν έχετε λιναρόσπορο μπορείτε να προσθέσετε 1 αβγό.

Αγγουροσαλάτα

  • 2 αγγούρια πλυμένα (με τη φλούδα τους)
  • ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας  λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • ¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Σας αρέσει η μελιτζάνα; Βρείτε εδώ μια σαλάτα με μελιτζάνα στο grill

Εκτέλεση

Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Αφήνουμε στο σουρωτήρι να κατεβάσει τα υγρά του για 30’.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το ξύδι και το πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το αγγούρι και τον άνηθο.

Σερβίρεται δροσερή στο κυρίως γεύμα ή με το σνακ.

Αν σας αρέσουν τα  μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, δείτε και αυτή την πανεύκολη συνταγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X