Μια εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά λαχανικά και τυρί
Υλικά για 2 άτομα
1 μελιτζάνα
2 πιπεριές πολύχρωμες ή Φλωρίνης
1 μεγάλη ντομάτα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
φέτα ή χαλούμι
Κόβουμε σε φέτες τη μελιτζάνα και τις πιπεριές (όχι πολύ λεπτές), τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε να μη μαυρίσουν και τα γυρνάμε μια φορά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τη ντομάτα. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε με το λάδι και το ξύδι. Βάζουμε αλάτι και όση φέτα θέλουμε. Αν χρησιμοποιήσετε χαλούμι, το ζεσταίνουμε επίσης στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στο τέλος πάνω στη σαλάτα.
Συνοδεύουμε τη σαλάτα με κρέας ή κοτόπουλο. Για ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο τη βάζουμε πάνω σε παξιμάδια ή ντάκο.
Τα λαχανικά επίσης μπορούν να ψηθούν στα κάρβουνα.