Μπιφτέκια με κολοκυθάκια και ψητές γλυκοπατάτες


Υλικά για 6 μικρά μπιφτέκια

  • 250 γραμ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας βρώμη
  • 3 κουτ. σούπας χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μείγμα μυρωδικών για πατάτες (μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι αποξηραμένο, θυμάρι και ρίγανη)
  • αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη βρώμη με το χλιαρό νερό, ώστε να φουσκώσει. Για τις πατάτες, πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά,το αυγό, την προετοιμασμένη βρώμη, το κολοκυθάκι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, την πάπρικα,όση προτιμάμε και αλάτι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε 6 μικρά μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες, περιχύνουμε με το νερό ή ζωμό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30-40′ περίπου ώσπου να ροδίσουν.

Tips: 

  • Για περισσοτερες μερίδες μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά.
  • Ιδανική συνταγή για μωρά που ξεκινάνε να τρώνε με το χέρι.

Διαβάστε επίσης:

Μακαρόνια με γεμιστά κεφτεδάκια

Γιουβαρλάκια με άγριο ρύζι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X