Δοκιμάστε τους αφράτους λουκουμάδες με ανθότυρο. Η γεύση τους θυμίζει ντονατς, ενώ το τυρί κάνει τη διαφορά. Στις γερμανόφωνες χώρες λέγονται Quarkbällchen και είναι μια εύκολη συνταγή για ένα γλυκό κέρασμα.
Υλικά για περίπου 15 λουκουμάδες
- 2 αυγά
- 50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γραμ. αλεύρι γοχ
- 250 γραμ. ανθότυρο ή μανούρι ή ρικότα
- 50 γραμ. κορν φλαουρ
- 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 750 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Προεραιτικά
- μαρμελάδα, της αρεσκείας σας
- πραλίνα
- κρέμα βανίλιας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί, το κορν φλαουρ, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τη βανίλια. Το μείγμα θέλουμε να είναι κολλώδες και ελαστικό. Επειδή δεν περιέχει μαγιά δεν είναι απαραίτητο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και με 2 κουτάλια σχηματίζουμε ακανόνιστες μπάλες. Βάζουμε 3-4 μπάλες τη φορά μέσα στο λάδι και τηγανίζουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Σουρώνουμε τους λουκουμάδες και τους ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε με τους υπόλοιπους.
Όταν έχουν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Αν θέλουμε να τους γεμίσουμε με κρέμα βανίλιας, πραλίνα ή μαρμελάδα, πρίν το άχνισμα βάζουμε τη γεύση της αρεσκείας μας σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη. Γεμίζουμε τους λουκουμάδες από την κορυφή πιέζοντας το κορνέ μέσα στη μπάλα.
Διαβάστε επίσης: Pancakes μπανάνας με 5 υλικά
Tips:
- Σε περίπτωση που θέλετε να τους ψήσετε στο φούρνο θα έχουν ψωμένια υφή, τέλεια ιδέα για γλυκά ή αλμυρά γεμίσματα.
Δείτε εδώ πως να φτιάξετε ψωμί με αλεύρι από κολοκυθόσπορους