Επίπεδο ψωμί με αλεύρι από κολοκυθόσπορους


Υλικά για 2 μικρά ψωμιά

  • 550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ. αλεύρι από κολοκυθόσπορους
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά
  • 450ml χλιαρό νερό
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη

  • ελαιόλαδο
  • κύμινο

Προαιρετικά

  • 2 κουτ. σούπας ελιές, μαύρες ή πράσινες, ξεκουκουτσιασμένες, χοντροκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φέτα χοντροκομμένη

Διαβάστε περισσότερα: Όλα όσα πρέπει να μάθετε για το αλεύρι κάνναβης, κόκκινης φακής και ξηρών καρπών

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το γάντζο ζυμώματος το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε λίγο με τα δάχτυλα, εάν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Προαιρετικά, σε αυτό το στάδιο χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και βάζουμε τις χοντροκομμένες ελιές ή τη φέτα και ζυμώνουμε καλά να εγκλωβιστούν μέσα στη ζύμη τα υλικά.

Αφού έχουμε λαδώσει ένα ταψί και τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη, σπρώχνοντας τα δάχτυλα μας δίνουμε οβάλ σχήμα και λεπτό πάχος. Πασπαλίζουμε με το κύμινο. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X