Κουραμπιέδες, ο αιώνιος αντίπαλος των μελομακάρονων! Έχω εδώ για σας την πρόταση μου για αρωματικούς κουραμπιέδες με αμύγδαλο.
Βρείτε εδώ τη συνταγή μου για Μελομακάρονα
Υλικά για 35-40 τεμάχια
- 300 γραμ. βούτυρο της επιλογής σας
- ½ φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κρόκο
- 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 500 γραµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
- 250 γραμ. άχνη ζάχαρη
Διαβάστε επίσης: Μπισκοτάκια κουραμπιέδες βανίλια σοκολάτα
Εκτέλεση
Αφήνουμε όλα τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε να αφρατέψει, στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και όταν το απορροφήσει το μείγμα συνεχίζουμε με τον κρόκο. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικιν. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι λίγο λίγο για να ελέγχουμε εάν το θέλει όλο. Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι μαλακή και να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Δείτε εδώ μια διαφορετική πρόταση για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γέμιση
Τους αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σε ένα ταψί κοσκινίζουμε ένα μέρος της ζάχαρης άχνης. Ακουμπάμε πάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε κατα βούληση.
Τους σκεπάζουμε καλά ή τους αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές βάζο.
Καλή επιτυχία και χαρούμενες γιορτές!