Κοκκινιστό κουνουπίδι με φακές και αφράτο πλιγούρι


Κοκκινιστό κουνουπίδι έχετε δοκιμάσει; Μην αργείτε, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Μια νηστίσιμη συνταγή, με αρωματική σάλτσα και μοναδική νοστιμιά.

Υλικά για 2-3 μερίδες

  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • ½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 20-25 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες (κορίνθου)
  • 1 συσκευασία (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλ. τσαγιού φακές της επιλογής σας
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πλιγούρι

  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 4 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών

Διαβάστε επίσης: Vegan πουρές κόκκινης φακής με μανιτάρια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, το μπουκοβο και λίγο αλάτι.Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Αφήνουμε να βράσει ελαφρώς το κουνουπίδι και το αδειάζουμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την κανέλα, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις φακές, το νερό, τις σταφίδες, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το πλιγούρι. Βράζουμε το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε το πλιγούρι, αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει σε τρεχούμενο νερό. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του είναι έτοιμο.

Ολοκληρώνουμε το φαγητό προσθέτοντας το κουνουπίδι και το μαϊντανό.  Αφρατεύουμε το πλιγούρι με ένα πιρούνι και σερβίρουμε με το κοκκινιστό κουνουπίδι.

Tips:

  • Προτιμήστε κόκκινες φακές που βράζουν γρήγορα ή έτοιμα βρασμένα όσπρια σε κονσέρβα.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις καφέ,πράσινες και κόκκινες φακές;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X