Υλικά για 4 τορτίγιες
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκύθι
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- 8-9 ντοματίνα ή 2 μεγάλες ντομάτες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσαγιού κομμένο μαρούλι
- θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
- 4 μεγάλες τορτίγιες
Για το ντιπ αβοκάντο
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα ή γιαούρτι
- 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι – μπούκοβο
Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά, τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού πρώτα την έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ανακατεύουμε τα λαχανικά (εκτός από το μαρούλι) με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το μαρούλι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε όποιο από τα μυρωδικά μας αρέσει (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό). Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα αβοκάντο.
Πολτοποιούμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
Απλώνουμε στο κέντρο της τορτίγιας το 1/4 της γέμισης και του ντιπ σε μακρόστενο σχήμα. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και τυλίξτε.
Tips:
- Με τη γέμιση μπορούμε να φτιάξουμε σάντουιτς με μπαγκέτα ή πίτες για σουβλάκια.
- Μπορείτε να ανακατέψετε με τα λαχανικά μικρά κομμάτια τυριού, όπως φέτα, γραβιέρα.
- Μη διστάσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με το μπριάμ που σας περίσσεψε.
Διαβάστε επίσης: