Τυρόπιτα με πιπεριές


Υλικά για ορθογώνιο πυρέξ

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 250γρ. φέτα
  • 250γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ή ρικότα
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Θέλουμε η φλούδα να αρχίσει να μαυρίζει. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με πετσέτα, για να ιδρώσουν και να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και κόβουμε σε λωρίδες.

Φτιάξτε την από την προηγούμενη ημέρα και θα έχετε το ιδανικό σνακ για το πρωινό ή το brunch.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι και τα μυρωδικά. Αλείφουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ, στρώνουμε δυο λαδωμένα φύλλα και πασπαλίζουμε με το 1/3 των τυριών. Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο, το λαδώνουμε και μοιράζουμε τις μισές κομμένες πιπεριές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο, διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε σε κομμάτια (χωρίς να τρυπήσουμε τη βάση της πίτας) και ρίχνουμε προσεχτικά το γάλα να πάει σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45′ ή μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Tips:

  • Για να μη μας περισσέψει πολύ φύλλο γύρω γύρω μπορούμε να κόψουμε τα φύλλα στη μέση πριν τα στρώσουμε.
  • Για ένα μεγάλο ρηχό ταψί για πίτα διπλασιάζουμε τα υλικά.
  • Δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε τα φύλλα γιατί έτσι ψήνονται μέχρι μέσα οι πίτες και γίνονται τραγανές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X