Το αγαπημένο μου κέικ μπανάνας

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για κέικ με μπανάνα, έχει το αποτέλεσμα των κέικ που σερβίρονται στα μοντέρνα καφέ και συνοδεύουν ένα ζεστό ρόφημα και όχι μόνο. Είναι η συνταγή που μου έρχεται πρώτη στο μυαλό όταν έχω ώριμες μπανάνες στον πάγκο, αφού φτιάχνεται σε 10 λεπτά. Δοκιμάστε την, τώρα είναι η ώρα.

Υλικά για μακρόστενη φόρμα κέικ ή μαφιν 

  • 2 μπανάνες, ώριμες, αρωματικές
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη της επιλογής σας
  • 2 αβγά
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ. αλεύρι της επιλογής σας( ολικής, ζέας, βρώμης, φαγόπυρου)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας κοπανισμένο λιναρόσπορο

Προαιρετικά 

  • 1 κουτ. σούπας τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση 

Αγαπημένος συνδυασμός σοκολάτα-μπανάνα, βρείτε τη συνταγή για μια γλυκιά τάρτα κόλαση!

Στο μπέλντερ λιώνουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα άλευρα με το λιναρόσπορο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. 

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ απλώνουμε μια λαδόκολλα ή την βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ώστε να μη κολλήσει το κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό από ζύμη τότε το κέικ είναι έτοιμο.

 Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά στη φόρμα και μετά το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει. Αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα 

Tip

  • Αφήνουμε τις μπανάνες να ωριμάσουν να έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα. Διαφορετικά μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ άρωμα βανίλιας, κανέλα κα.

Βρείτε εδώ επίσης: Εύκολο κέικ μπανάνας με σπόρους chia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X