Μια εύκολη συνταγή για να εντάξετε στη διατροφή σας τα μακαρόνια οσπρίων.Σε συνδυασμό με τα κομμάτια κοτόπουλου και τα λαχανικά θα έχετε ένα φαγητό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό για μεσημεριανό στη δουλειά και το σχολείο.
Υλικά για 2-3 άτομα
- 250 γραμ. μακαρόνια κόκκινης φακής
- 200 γραμ. μπουκιές κοτόπουλο από μπούτι ή 2 τεμάχια σουβλάκια κοτόπουλο
- 200 γραμ. ντοματίνια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομμάτια
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 200 γραμ. κρέμα τυριού της επιλογής σας
- μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό για το σερβίρισμα
Προαιρετικά
- 1 βουβαλίσια μοτσαρέλα (Mozzarella di Bufala), κομμένη σε κομμάτια
Μάθετε τα πάντα για τις φακές εδώ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε μια γάστρα τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα ντοματίνια, την πιπεριά και τα περιχύνουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, αλείφουμε καλά με τα χέρια ώστε να πάνε παντού.
Δε βάζουμε άλλα υγρά, γιατί το κοτόπουλο θα βγάλει τα δικά του.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Ωστόσο βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε καλά και τοποθετούμε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ, αραιώνουμε ελαφρά το τυρί κρέμα με λίγα υγρά από τη γάστρα και το περιχύνουμε από πάνω, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα ψητά λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθούν τα ντοματίνια.
Προαιρετικά προσθέτουμε κομμάτια μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με φυλλαράκια μυρωδικών.
Αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά τότε σίγουρα θα λατρέψετε το Γιουβέτσι με μοσχάρι και σπυρωτό κριθαράκι