Ρολάκια με φύλλο κρούστας και γλυκιά κολοκύθα

Η αγαπημένη γεύση της κολοκύθας σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά θα σας ξεσηκώσουν. Ένα εύκολο σνακ για το γραφείο ή το σχολείο και μια καλή επιλογή για να αγαπήσουν τα παιδιά την κολοκύθα. Μια παραδοσιακή συνταγή για πρωινό ή το απογευματινό σας ρόφημα. 

Υλικά για 7-8 ρολά

  • 1 κιλό κολοκύθα, κίτρινη
  • 100 γρ. ζάχαρη της επιλογής σας
  • 1 κουτ.γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • 2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ.σούπας καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • 3 κουτ.σούπας  σταφίδες ξανθές
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Βρείτε εδώ πως να φτιάξετε αφράτα ψωμάκια με πουρέ κολοκύθας

Εκτέλεση 

Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε σε ένα σκεύος με τρύπες να σουρώσει. Μετά από μισή-μια ώρα στραγγίζουμε την κολοκύθα με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται. 

Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φύλλα σε μια επιφάνεια. Λαδώνουμε κάθε ένα φύλλο και κατά μήκος του βάζουμε από λίγη γέμιση. Κλείνουμε σε ρολό και με προσοχή τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο λαδωμένο ταψί. 

Λαδώνουμε τα ρολά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 

Όλα όσα πρέπει να μάθετε για το αλεύρι από ξηρούς καρπούς

Tips:

  • Δοκιμάστε να ανοίξετε το δικό σας φύλλο για πίτες, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
  • Δώστε μια έξτρα γιορτινή διάθεση στη γέμιση, προσθέτοντας τζίντζερ ή μείγμα μπαχαρικών Pumpkin spice

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες συνταγές με κολοκύθα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X