Ρεβυθάδα


Από τις γευστικότερες συνταγές για ρεβύθια. Μπορεί να θέλουν χρόνο στο ψήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μην ξεχνάμε ότι τα ρεβύθια είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας ισάξιας του κρέατος,άρα πρέπει να τα εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μας. Ιδανική και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική (vegan) διατροφή.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. ρεβύθια ξερά, μουλιασμένα σε νερό και λεμόνι όλο το βράδυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δενδρολίβανου
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό όσο πάρει
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε γάστρα, πήλινο σκεύος ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα ξεπλένουμε 2-3 φορές με καθαρό νερό και τα αδειάζουμε στη γάστρα. Αραδιάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, τον πελτέ,το καρότο. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια και τα σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 ώρες. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Προαιρετικά σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, γιαούρτι και πάπρικα.

Διαβάστε επίσης: Γλυκόξινη σαλάτα με ρύζι και λαχανικά

Tips:

  • Στο μούλιασμα χρησιμοποιούμε μαζί με το νερό χυμό λεμονιού, αυτό βοηθάει να μημας προκαλούν φούσκωμα.
  • Αν σας περισσέψουν βάλτε τα στην κατάψυξη, μπορείτε να τα ζεστάνετε στο φούρνο με λίγο νερό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X