Γλυκόξινη σαλάτα με ρύζι και λαχανικά


Υλικά για 2 άτομα

200γρ ρύζι καστανό
100γρ άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
5 μεγάλα σύκα αποξηραμένα
1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 σφηνάκι λευκό μπαλσάμικο ξύδι

Μουλιάζουμε 30 λεπτά το ρύζι και στη συνέχεια το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό. Σε βαθύ τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά το αμύγδαλο. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, όταν γυαλίσει ρίχνουμε τα καρότα και τα σύκα που τα έχουμε κόψει φέτες. Σβήνουμε με μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το καλαμπόκι και το μπαλσάμικο ξύδι. Σερβίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Tip:

  • Το άγριο ρύζι υπάρχει σε συσκευασία μόνο του ή μαζί με καστανό ρύζι. Προσέχουμε να μην το βράσουμε υπερβολικά, γιατί θέλουμε να είναι σπυρωτό.
  • Πιπεριές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες σε βάζο ή να ψήσουμε μόνοι μας στο φούρνο.
  • Ιδανική συνταγή για την περίοδο της νηστείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X