Το καλοκαίρι ξεκίνησε και έφτασε επιτέλους η εποχή του παγωτού. Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γλυκιά και δροσερή απόλαυση; Η νέα τάση μας καλεί να παγώσουμε φρούτα και να φτιάξουμε αγαπημένους συνδυασμούς παγωτού χωρίς ζάχαρη, αλλά με πολλή απόλαυση.
Υλικά
- 250 γρ. παγωμένες ώριμες μπανάνες
- 250 γρ. παγωμένο φρούτο (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλλα, βερίκοκα, μάνγκο)
- 1 κουτ.σούπας φυστικοβούτυρο
- 3-4 κουτ. σούπας φυτικό ρόφημα
- 8-10 μπισκότα της αρεσκείας μας ή χωνάκια παγωτού
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα παγωμένα φρούτα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουν την υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και σταδιακά το φυτικό ρόφημα. Για να τα σερβίρουμε, όσο είναι ακόμα παγωμένο το βάζουμε ανάμεσα στα μπισκότα και βουτάμε τη μια άκρη κάθε κομματιού σε λιωμένη σοκολάτα, τρούφα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Tips:
- Αν τα βάλουμε στη κατάψυξη τα αφήνουμε περίπου 15’ σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε.
- Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε θήκες ατομικού παγωτού με ξυλάκια.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολο παγωτό φρούτων χωρίς παγωτομηχανή
1 Comment