Μπουτάκια κοτόπουλου με γίγαντες και σπανάκι


Νόστιμο φαγητό με Baby πατάτες και γίγαντες. Μια διαφορετική θρεπτική πρόταση για τα αγαπημένα μας όσπρια.

Υλικά για 5-6 μερίδες

  • 10-12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ κιλό πατάτες baby
  • ½ φλ. τσαγιου ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες ή 600 γραμ. ντομάτες κονκασέ
  • 250 γραμ. γίγαντες βρασμένοι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1 φλ. τσαγιού σπανάκι κατεψυγμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και αλατoπιπερώνουμε. Προαιρετικά καθαρίζουμε από το φλούδι τις πατάτες ή τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και στο τέλος τους γίγαντες, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί με το κοτόπουλο και στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Δέκα λεπτά πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Διαβάστε επίσης: Γίγαντες στο φούρνο με ανοιξιάτικα αρώματα

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ζεστό ψωμί.

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους γίγαντες με ρεβύθια.
  • Χρησιμοποιούμε βρασμένα όσπρια που περίσσεψαν ή ακόμα και έτοιμα κονσέρβα.
  • Για να έχετε πάντα έτοιμα όσπρια, μουλιάστε και βράστε μεγάλη ποσότητα. Πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμα και τρυφερά αλλά να μη λιώνουν. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε σακούλες τροφίμων, που κλείνουν καλά. Διατηρούνται στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X