Δοκιμάστε μια ανοιξιάτικη συνταγή για όσπρια. Οι γίγαντες αποχωρίζονται το χειμωνιάτικο σέλινο και γευόμαστε τη δροσιά του μαϊντανού και των λαχανικών.
• 250γρ. γίγαντες
• 1 καρότο σε φέτες
• 1 κρεμμύδι σε φέτες
• 200γρ. ντομάτα κονκασέ ή 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• αλάτι πιπέρι
• ½ μάτσο μαϊντανός
• 1 πρέζα μπούκοβο
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα όσπρια σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε και τα βράζουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό και προσθέτουμε τους βρασμένους γίγαντες μαζί με το νερό τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 35’-40’ μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρουν χρώμα οι γίγαντες. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.