Τραγανά μπισκότα με άρωμα και γεύση κανέλας. Θρεπτικά και νηστίσιμα συνοδεύουν τον καφέ σας. Ένας εύκολος τρόπος να εντάξετε στη διατροφή σας τους σπόρους κάνναβης.
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- ½ φλ.τσαγιού ζάχαρη
- ½ φλ. τσαγιού πουρέ γλυκοπατάτας Διαβάστε εδώ πως να φτιάξετε πουρέ γλυκοπατάτας
- χυμό από ένα ακέρωτο πορτοκάλι και το ξύσμα
- 2 κουτ.γλυκού σόδα
- ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο-ηλιέλαιο (μισό-μισό)
- 3 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
Προαιρετικά για περισσότερη θρέψη
- 1 κουτ. σούπας χαρουπάλευρο
- 1 κουτ. σούπας τριμμένοι σπόροι κάνναβης ή τσία
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν , το χαρουπάλευρο και τους σπόρους. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον πουρέ γλυκοπατάτας. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το χυμό που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα, το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο και τα μπαχαρικά, αφού ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, μαλακή, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια ή κόβουμε σχέδια με κουπατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν τραγανά.
Διαβάστε επίσης την αγαπημένη μου συνταγή για μελομακάρονα εδώ