Φαγητό για όλη την οικογένεια, ένα ρολό κιμά αφράτο, θρεπτικό και νόστιμο.
Υλικά για 4 μερίδες
- 800 γραμ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο με κοτόπουλο ή γαλοπούλα
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουτ.σούπας βρώμη
- 3-4 κουτ.σούπας νερό
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- 1 αβγό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- ½ κουτ.γλυκού κουρκουμά
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μπολ βάζουμε τη βρωμη να μουλιάσει με το νερό για 5-10΄. Στο μπλέντερ χτυπάμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι. (Αν θέλουμε κάνουμε αυτή τη διαδικασία και στον τρίφτη). Τα προσθέτουμε στη μουλιασμένη βρώμη και συνεχίζουμε με τον κιμά, το αβγό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε μικρά ρολά και να τα τοποθετήσουμε σε λαδωμένο ταψί ή προεραιτικά απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο. Βάζουμε το μείγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό και το αδειάζουμε με προσοχή στο λαδωμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Διαβάστε εδώ πως να φτιάξετε πουρέ σελινόριζας
Tips:
- Μέσα στη σάλτσα ντομάτας-κρεμμυδιού μπορούμε να προσθέσουμε όποιο λαχανικό θέλουμε, καρότο, κολοκυθάκια, μανιτάρια κτλ
- Στο τελευταίο στάδιο πριν το κάνουμε ρολό μπορούμε να προσθέσουμε ολόκληρα βρασμένα αυγά.
Διαβάστε επίσης: Τσιπς γλυκοπατάτας