Η Food Blogger Ελένη Κατσούλη μας γνωρίζει τις περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη

Καθημερινά και ιδανικά σε κάθε πιάτο θα πρέπει να υπάρχουν φρούτα και λαχανικά, ακόμα και στα παιδιά που δεν τα τρώνε…

Θα φανταζόσασταν ποτέ το παιδί σας να λατρεύει τη γλυκοπατάτα, να σας ζητάει Banana Bread για πρωινό και να εντυπωσιάζεται από μια ροζ μακαρονάδα με παντζάρι; 

Με τη βοήθεια του παιδικού βιβλίου μαγειρικής και την ευφάνταστη περιγραφή του Πάρη, του ήρωα του βιβλίου της Ελένης Κατσούλη ή στον κόσμο του ιντερνετ Little Hands κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν ευκολότερα. 

Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά με εύκολες, νόστιμες και υγιεινές (παραμυθο)συνταγές.

 

Η συγγραφέας του βιβλίου «Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη», νηπιαγωγός στο επάγγελμα ξέρει πως να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν και ίσως και να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά που για πολλούς γονείς είναι μια δύσκολη καθημερινότητα.

Στο βιβλίο θα βρείτε συνταγές, οι οποίες παρουσιάζονται  με μια σύντομη και συναρπαστική ιστορία δημιουργίας στην κουζίνα με ήρωα το μικρό Πάρη και βοηθούς τη μαμά, το μπαμπά, το παππού, αλλά και όλα τα αγαπημένα του εργαλεία της κουζίνας τον πλάστη, το ταψί, την κατσαρόλα, τον τρίφτη. 

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της συνάντησα την αγαπημένη Blogger των Social Media Ελένη Κατσούλη, συγγραφέα του βιβλίου και μιλήσαμε για την παιδική διατροφή, τον Πάρη και το Blog της Little Hands, στο οποίο δίνει καθημερινά απαντήσεις στο ερώτημα τι θα φάμε σήμερα; 

  • Που πιστεύεις ότι θα βρισκόσουν σήμερα, αν δεν είχες ξεκινήσει το ταξίδι σου στον κόσμο του blogging;

Σε κάποιο δημόσιο νηπιαγωγείο και θα εργαζόμουν ως αναπληρώτρια Νηπιαγωγός.

  • Ποιο μήνυμα θέλεις να περάσεις στους αναγνώστες του blog και μέσα από το βιβλίο σου;

Η μαγειρική είναι πιο εύκολη από όσο νομίζουμε, για την ακρίβεια είναι τόσο εύκολη που μπορεί να την κάνει ακόμα και ένα παιδί.

  • Η μαγειρική μπήκε στη ζωή σου από προσωπική σου θέληση για δημιουργία ή από ανάγκη όταν ο γιός σου ξεκίνησε στέρεες τροφές;

Και τα δύο μαζί. Η μαγειρική μπήκε στη ζωή μου αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, αλλά η μαγειρική με τη μορφή που τη βλέπετε εσείς ξεκίνησε έπειτα από ένα θέμα υγείας δικό μου και το οποίο σχεδόν συνέπεσε με την έναρξη των στερεών τροφών στη διατροφή του γιού μου. Και κάπως έτσι η μαγειρική έγινε δημιουργία.

  • Πόσο εύκολο είναι πιστεύεις για την ελληνική οικογένεια να αλλάξει διατροφικές συνήθειες;

Η δυσκολία έγκειται στη θέληση. Μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι θέλουμε να αλλάξουμε. Μία ελληνική οικογένεια που θέλει να αλλάξει διατροφικές συνήθειες, ή μάλλον καλύτερα να βελτιώσει τις συνήθειες που ήδη έχει, θα ψαχτεί και θα δοκιμάσει νέα πράγματα.

  • Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο δημοφιλής διατροφική τάση στις μέρες μας;

Γενικά η διατροφή δεν θα έπρεπε να είναι τάση, θα πρέπει να είναι τρόπος ζωής.

  • Το μυστικό για ένα ισορροπημένο ξεκίνημα στη διατροφή του παιδιού είναι η εκπαίδευση του σε υγιεινές επιλογές ή η μη ένταξη επεξεργασμένων τροφών στο διαιτολόγιο του;

Η εκπαίδευση! Μέχρι μία ηλικία μπορούμε να διατηρήσουμε τη μη ένταξη αλλά μετά αυτό θα δημιουργήσει θέματα, οπότε εκεί θα πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και με υπομονή και όρια να δίνουμε στο παιδί την επιλογή. Το βασικότερο κατά τη γνώμη μου είναι οι γερές βάσεις μέσω της έκθεσης και της εκπαίδευσης και ακόμα και αν αργότερα ξεφύγει πάλι στις βάσεις του θα επιστρέψει.

  •  Όταν αρχίζουν τα παιδιά να είναι επιλεκτικά στις τροφές τους, πως θα καταφέρουν να μη γινουν «κακόφαγα»; Υπάρχει τελικά επιστροφή;

Αχ, η λέξη κακόφαγο με κυνηγάει, ήταν η ταμπέλα μου σαν παιδί. Και τελικά την έβγαλα από πάνω μου, δοκίμασα και τρώω τα πάντα πλέον. Εδώ έρχεται και η θέληση που συζητήσαμε νωρίτερα.

  • Ποια είναι τα top υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε πιάτο των παιδιών;

Δεν ξέρω αν μπορώ να πω top υλικά. Όμως καθημερινά και ιδανικά σε κάθε πιάτο θα πρέπει να υπάρχουν φρούτα και λαχανικά, ακόμα και στα παιδιά που δεν τα τρώνε, τα εκθέτουμε σε αυτά τα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες.

  • Τελικά η εμφάνιση του φαγητού παίζει ρόλο στο παιδί;

Κακά τα ψέματα, πρώτα χορταίνει το μάτι. Κι αυτό ισχύει είτε είσαι παιδί, είτε είσαι ενήλικας, έτσι δεν είναι;

  • Ποιο είναι το μέλλον του Πάρη; Θα γνωρίσει νέες συνταγές;

Ω, ναι! Θα γνωρίσει! 🙂 Αφού του αρέσει η μαγειρική!

Το αγαπημένο Κέικ μπανάνας του Πάρη, η εικονογράφηση έγινε από την Σάντρα Ελευθερίου

 

Βρείτε το βιβλίο της Ελένης Κατσούλη, Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη, Συνταγές για μικρά χεράκια, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στο e-shop του εκδοτικού οίκου 

 

Ακολουθήστε το giasemi.gr στο  Facebook και διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X