Ταξιδεύοντας στο Σάλτσμπουργκ

Η πόλη του Σάλτσμπουργκ βρίσκεται στην κεντρική Αυστρία κοντά στη Γερμανία, στους πρόποδες των Άλπεων.  Με τα αξιοθέατα του προσπαθεί να ανταγωνιστεί την πρωτεύουσα της χώρας, τη Βιέννη. Η καλύτερη εποχή για να βρεθεί κάποιος  εκεί ίσως είναι η άνοιξη. Τα μεγάλα δέντρα που στέκουν στους δρόμους ανθίζουν και ο καιρός έχει αρχίσει να είναι πιο ζεστός. Για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού η ομορφιά της χιονισμένης πόλης είναι δελεαστική. Τους χειμερινούς μήνες έχει αρκετό κρύο με τη θερμοκρασία να πέφτει συχνά κάτω από το 0 και αρκετό χιόνι να πέφτει ακόμα και μέσα στη πόλη. Επίσης το Σάλτσμπουργκ αποτελεί ορμητήριο για χειμερινά σπορ στις Άλπεις.

Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα είναι το κάστρο του Hohensalzburg, χτισμένο σε ένα λόφο γύρω στα 120 μέτρα πάνω από την πόλη. Η θέα από το κάστρο στην πόλη είναι φανταστική και μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα στο κάστρο να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στο εστιατόριο στην άκρη του λόφου. Στο Hohensalzburg μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή με το σύγχρονο τελεφερίκ. Μέσα στο κάστρο υπάρχει ένα μικρό μουσείο που περιλαμβάνει όπλα, στολές πολέμου και όπλα για βασανιστήρια που χρησιμοποιούσαν στο Μεσαίωνα. Στο ισόγειο χώρο του κάστρου μπορεί ο επισκέπτης επίσης να δει ένα μικρό μουσείο μαριονέτας.

Σκηνή από το μουσείο της μαριονέτας

Μέσα στην πόλη και σε μικρή απόσταση από το κέντρο δεσπόζει το παλάτι του Μιραμπέλ, που  είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπους επίσκεψης στο Σάλτσμπουργκ. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την ποιότητα και τη φινέτσα των διαμορφωμένων κήπων που αντλούν τη θεματολογία τους από την ελληνική μυθολογία και από διάφορους θρύλους της χώρας.