Airbnb:Ταξίδι με σπιτική φιλοξενία

Στις μέρες μας, σε λίγη ώρα μπορεί κάποιος να οργανώσει ένα ταξίδι. Εισιτήρια και διαμονή κλείνονται με λίγα κλικ από τον υπολογιστή ή ακόμα και από το κινητό. Σε αυτή τη λογική παρουσιάζουν τεράστια άνοδο επισκεψιμότητας οι σελίδες στο διαδίκτυο ενοικίασης σπιτιών και χώρων. Μια από τις πιο γνωστές είναι το Airbnb.com, χαρακτηριστικό είναι ότι σπίτια και δωμάτια της υπηρεσίας έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 9 εκατομμύρια χρήστες σε 192 χώρες.

Τι είναι το Airbnb.com
Μπαίνοντας στο site μπορείς να ψάξεις για σπίτια που ενοικιάζονται από τους ιδιοκτήτες τους. Η διαδικασία που καλείται να κάνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι να παρέχει φωτογραφίες των χώρων που νοικιάζει, να αναγράφει τις παροχές (internet, θέρμανση, ηλεκτρικές συσκευές, ασανσέρ) και να δηλώνει τη γειτονιά που βρίσκεται. Η διαδικασία θυμίζει την κράτηση ξενοδοχείου, αφού υπάρχει ημερολόγιο που αναφέρει τις διαθέσιμες ημερομηνίες και τη χρέωση για κάθε ημέρα. Στη συνέχεια επικοινωνείς μέσω του συστήματος με τον ιδιοκτήτη για τις λεπτομέρειες. Η πληρωμή γίνεται  μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal και η χρέωση πραγματοποιείται την ημέρα του check-in.

Μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει την υπηρεσία 3 φορές και σίγουρα είναι  από τις πρώτες μου σκέψεις και σε επόμενα ταξίδια. Ιδιαίτερα σε πόλεις της Ευρώπης οι επιλογές είναι πολλές  και διαφορετικές. Την  πρώτη φορά έμεινα για ένα μήνα σε διαμέρισμα στη Βιέννη, ενώ τις άλλες 2 στο Βερολίνο για λιγότερες ημέρες. Η εμπειρία αυτή ήταν πολύ καλή, σε όλες τις περιπτώσεις οι οικοδεσπότες δεν μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα. Επίσης τα διαμερίσματα ανταποκρίνονταν στις φωτογραφίες και στις περιγραφές που υπήρχαν στο site.

Πριν κλείσετε μια τέτοια διαμονή πρέπει να κοιτάτε:
•    την περιοχή που βρίσκετε
•    τα διαμερίσματα δεν είναι πάντα σε κεντρικό σημείο
•     εάν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
•    αν σας ενδιαφέρει  να υπάρχει κουζίνα και internet
•    σε περίπτωση που έχετε κάποια αλλεργία σε κατοικίδια ρωτήστε αν υπάρχουν στο χώρο
•    διευκρινίστε αν σας ενδιαφέρει η ενοικίαση ενός δωματίου ή ολόκληρου του διαμερίσματος
•    διαβάστε τα σχόλια που έγραψαν άλλα άτομα που έμειναν στο χώρο
•    μην ξεχάσετε να αφήσετε και εσείς σχόλια με εντυπώσεις

Ο ιδιοκτήτης σας προσφέρει καθαρά σεντόνια και πετσέτες, για αυτό το λόγο πολλές φορές ένα επιπλέον κόστος είναι τα έξοδα του καθαρισμού του διαμερίσματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Airbnb.com δίνει δικλείδες ασφαλείας στους οικοδεσπότες, για να νιώθουν ασφαλείς όταν παραχωρούν το χώρο τους, καθώς και συμβουλές προς τους επισκέπτες για επιτυχημένες κρατήσεις και διαμονές.

Ερευνήστε αυτή τη λύση σ’ ένα από τα επόμενα ταξίδια σας. Θα βρείτε διαθέσιμους χώρους όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Στείλτε σχόλια και εντυπώσεις σχετικά με το Airbnb. Το έχετε δοκιμάσει;

Δείτε το βίντεο από τo επίσημο κανάλι του Airbnb στο YouTube.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X