Οι μαύροι σπόροι του βασιλικού είναι ακόμα σχετικά άγνωστοι, αλλά έχουν ό, τι χρειάζεται για να γίνει το επόμενο superfood στη διατροφή μας. Ας ανακαλύψουμε γιατί.
Όχι δεν είναι σπόροι Chia, αν και με την πρώτη ματιά μοιάζουν. Είναι οι γεμάτες θεραπευτικές ιδιότητες των μαύρων σπόρων του βασιλικού, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική εκατοντάδες χρόνια τώρα.
Οι καλύτεροι λόγοι για να τρώμε βασιλικούς σπόρους κάθε μέρα από τώρα και στο εξής:
Δίνουν στον οργανισμό τις βιταμίνες B6, E και K, μέταλλα ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επιπλέον δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες, αλλά μας προσφέρουν πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το ωμέγα-3. Περιέχει ά-λινολενικό οξύ, το οποίο ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους. Η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να τονώσει την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος.
Πώς θα απολαύσουμε τα οφέλη τους;
Οι σπόροι βασιλικού πρέπει να καταναλώνονται, αφού πρώτα τους μουλιάσουμε και έχουν διογκωθεί. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά σε νερό,γάλα, χυμό ή γιαούρτι. Αφήνουν μια ουδέτερη γεύση,η οποία θυμίζει καρύδι. Τους χρησιμοποιούμε σε smoothies, ροφήματα,δημητριακά πρωινού, σαλάτες, αρτοσκευάσματα και σούπες.
Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να μάθετε για το αλεύρι κάνναβης, κόκκινης φακής και ξηρών καρπών