Αυτό το μήνα έχω να μοιραστώ μαζί σας μια καινούργια εμπειρία που είναι γευστική, αρωματική και ελληνική.
Είναι το MonthlyFlavors, ένα συνδρομητικό κουτί που αναλαμβάνει να σας προμηθεύει με μερικά από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα διατροφής. Κάθε μήνα εξοικονομείτε το χρόνο που χρειάζεστε, για να εξερευνήσετε τα παντοπωλεία της περιοχής και να βρείτε εξαιρετικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής, αφού έρχεται στην πόρτα σας ένα περιποιημένο κουτί με γεύσεις που θα θέλατε να δοκιμάσετε.
Το εγχείρημα ξεκίνησε από μια ομάδα νέων, που βρήκε το θάρρος να επιχειρήσει στην Ελλάδα και να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν προϊόντα από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Θέτουν ως στόχο να αναδείξουν την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών που προσφέρει η φύση.
Η εμπειρία μου με το MonthlyFlavors ξεκίνησε, κάνοντας εγγραφή στο site μέσω Paypal. (Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα). Μετά από περίπου 10 ημέρες παρέλαβα μέσω courier το πρώτο κουτί με 5 προϊόντα.
Κουτί άνοιξε!
Το ταξίδι στην εξερεύνηση ξεκινάει με το φυλλάδιο που περιγράφει από που προέρχονται τα προϊόντα καθώς και λεπτομέρειες για αυτά. Όλα τα γυάλινα βάζα έρχονται προστατευμένα σε ειδικό πλαστικό, ενώ στο κουτί υπάρχει η ένδειξη εύθραυστο.
Το πρώτο βάζο που άνοιξα ήταν η κάππαρη από την εταιρεία Νέστος. Γνωρίζατε ότι η κάππαρη είναι super food; Σύμφωνα με μελέτες η κάππαρη αποτελεί πηγή μετάλλων, ιχνοστοιχείων και φλαβονοειδών (διαβάστε περισσότερα για τα super foods στο βιβλίο Γνωρίστε τα ελληνικά super foods). Μπορείτε να την προσθέσετε στις σαλάτες, στα ζυμαρικά και ταιριάζει με ψάρια και όσπρια.
Το επόμενο προϊόν κατάγεται από την ορεινή Κορινθία. Η λίμνη Φενεού, πολύ γνωστή για τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης όσπρια, αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία Άροσις στην επιλεγμένη πεντάδα. Σε ένα βάζο 200γρ. είναι συγκεντρωμένο το πλούσιο άρωμα και η γεμάτη γεύση της φάβας. Η έτοιμη σαλάτα Φάβα Φενεού με κάππαρη από την Άροσις είναι μία μαμαδίστικη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Συνοδεύει ευχάριστα πιάτα θαλασσινών, αλλά μπορείτε να την απολαύσετε με φρέσκο ελαιόλαδο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Με την επιλογή του τρίτου προϊόντος κατάλαβα ότι η ομάδα του MonthlyFlavors διαλέγει με προσοχή τι θα προσθέσει στο κάθε κουτί, αφού με την κάππαρη και τη φάβα το επόμενο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ελαιόλαδο Ολυμπία από την 776 Deluxe Foods αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την υπερτροφή που παράγει η ελληνική γη. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο παράγεται από την τοπική ποικιλία Κορωνέικη, ενώ με τη μέθοδο της κρύας έκθλιψης διατηρούνται αναλλοίωτα τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά.
Από το κουτί δε θα μπορούσε να λείπει ένα τσάι, απαραίτητο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αλλά και για τα κρυολογήματα της εποχής. Το βότανο δίκταμο από την εταιρεία Iliostasio, είναι από αυτά που μυρίζουν Κρήτη, αφού φύεται στα βουνά της, ενώ οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες βοηθάνε στην καλλιέργεια του θάμνου σε περιοχές του νησιού. Για το αφέψημα δίκταμου, βράζουμε νερό και ρίχνουμε 1 κουταλιά δίκταμο και το αφήνουμε να βράσει για λίγα δευτερόλεπτα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5-6 λεπτά. Προσέχουμε, να μην το βράσουμε πολύ και να το καταναλώσουμε αμέσως.
Ένα σνακ δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας και με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ένα διαφορετικό παστέλι. Πρόταση της εταιρείας Παστέλειον με έδρα τα Χανιά της Κρήτης. Το προϊόν φτιάχνεται με θυμαρίσιο μέλι, αμύγδαλα, σουσάμι και ξερά φρούτα. Στην αγορά των σνακ βρίσκεις δύσκολα μια υγιεινή πρόταση με φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη. Για αυτό το λόγο το συγκεκριμένο γλυκάκι δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί και από ωμοφάγους, αφού δεν ψήνεται και το μέλι προστίθεται άθερμο, γεγονός που διατηρεί τη θρεπτική του αξία.
Περισσότερες πληροφορίες για τη MonthlyFlavors μπορείτε να βρείτε στο site www.monthlyflavors.com αλλά και στο Facebook.