Avoel: Οι τρεις γεύσεις του αβοκάντο

Η κατανάλωση αβοκάντο έχει μπει για τα καλά στις διατροφικές μας συνήθειες, γεγονός που κάνει και την καλλιέργειά του να εξελίσσεται ραγδαία. Από τις περιοχές που συναντάμε τη μεγαλύτερη παραγωγή αβοκάντο στην Ελλάδα είναι η Κρήτη. Το giasemicooks βρέθηκε στα Χανιά και η επίσκεψή μας σε μια φάρμα, όπου καλλιεργείται το εξωτικό αυτό φρούτο ήταν αναγκαία.

Ο λόγος ήταν για να γνωρίσουμε μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια από το Μανώλη Λεράκη, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας αβοκάντο, αλλά και να το μεταμορφώσει σε ένα καινοτόμο προϊόν, που μπορεί να καταναλωθεί πλέον με πάρα πολλούς τρόπους.

Η αρχή έγινε με τη δημιουργία της εταιρείας Avoel, η οποία είχε ως στόχο την επεξεργασία του φρέσκου αβοκάντο, την παστερίωση και τη συσκευασία του σε βαζάκια. Μετά από έρευνα αρκετών χρόνων η εταιρεία πέτυχε να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων βασισμένη στον πολτό του θρεπτικού φρούτου σε συνδυασμό με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μυρωδικά της ελληνικής γης, τυρί φέτα και ελιές. Οι γευστικές προτάσεις έχουν παρουσιαστεί ήδη στο εξωτερικό, όπου και το 2014 κέρδισαν διεθνή διάκριση, κατακτώντας βραβείο Καινοτομίας στην έκθεση SIAL στη Γαλλία.avoel_ergastirio.0jpg

Τα προϊόντα της Avoel
Στην αγορά κυκλοφορούν τρεις γεύσεις. Το αβοκάντο με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι, το οποίο αποτελεί ένα αρωματικό ντιπ, ιδανικό για να συνοδεύει ψάρια, ζυμαρικά, σαλάτα και φυσικά σάντουιτς λαχανικών ή αλλαντικών. Ταιριάζει υπέροχα με προσούτο!
Λίγο πιο πικάντικη πρόταση είναι το βαζάκι με αβοκάντο φέτα και ελιά. Είναι μια τέλεια ιδέα που συνδυάζει δυο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με το αρωματικό κρητικό αβοκάντο. Συνοδεύει καλύτερα το κρέας και φυσικά τα ζυμαρικά.
Για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις ή θα ήθελαν να απολαμβάνουν στο πρωινό τους ένα θρεπτικό άλειμμα, η πρόταση της Avoel είναι το αβοκάντο με σοκολάτα υγείας. Η σοκολατένια αυτή πρόταση είναι κατάλληλη για χορτοφάγους (vegan), ενώ μπαίνει σε pancake, βάφλες και φρυγανισμένο ψωμί.

Τι προσφέρει το αβοκάντο στην καθημερινή μας διατροφή;
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ακόρεστα, λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL). Περιέχει ολεϊκό οξύ, λουτεΐνη & τοκοφερόλες, που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ενώ έχει μεγάλη περιεκτικότητά σε κάλιο και φυλλικό οξύ. Επίσης είναι πλούσιο σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού και στην ορμονική ισορροπία.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία Avoel επισκεφθείτε το site www.avoel.com και για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα ακολουθήστε την στο Facebook.

Διαβάστε επίσης: Σάντουιτς με αβοκάντο και τόνο 

Τορτίγιες γεμιστές με λαχανικά και ντιπ αβοκάντο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X