Χειμωνιάτικα όνειρα με Glühwein


Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες μένουν σταθερά χαμηλές. Τα ζεστά ροφήματα έχουν την τιμητική τους. Εκτός από τον καφέ, το τσάι και τη σοκολάτα, το ζεστό κρασί μπορεί να συμμετέχει επάξια στις παρέες. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις το έχουν εντάξει στην παράδοσή τους και ειδικά τις ημέρες των εορτών καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Η ονομασία κυρίως που συναντάμε το ζεστό κρασί στην Ευρώπη είναι Glühwein. Η ιδιαιτερότητα αυτού του ροφήματος είναι τα ζεστά αρώματα που περιέχει σε συνδυασμό με το έντονο χρώμα του.

Μερικά από τα υλικά που περιέχει το Glühwein είναι κόκκινο κρασί, ζάχαρη ή μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, κάρδαμο, πιπερόριζα (ginger), γαρίφαλο. Ας δούμε τη βασική συνταγή, αλλά μην ξεχνάμε ότι η φαντασία κάνει πάντα τη διαφορά.

Υλικά
•    1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
•    2 ξυλάκια κανέλα
•    4-5 γαρίφαλα
•    ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
•    4 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη ή 3-4 κουταλιές μέλι
•    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•    1 βανίλια
•    2 κόκκους κάρδαμο

Ζεσταίνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα, (όχι να βράσει) και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Αφού ζεσταθεί στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε κεραμικές κούπες.

Tip:

  • Το ζεστό κρασί σερβίρεται σε κεραμικά φλιτζάνια, γιατί το κρασί είναι ζεστό και τα κρυστάλλινα ή γυάλινα σκεύη δεν είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.
  • Η επιλογή κρασιού Beaujolais θα δώσει επιπλέον άρωμα φρούτου στο ρόφημά σας.
  • Επιλέξτε το Glühwein για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας πριν το φαγητό.
  • Για μεγαλύτερη αίσθηση αλκοόλ μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή σας κονιάκ ή ρούμι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X