World Baking Day 2013

Η γεύση ενώνει ανθρωπους και παρέες. Το άρωμα ξυπνάει αναμνήσεις και η δημιουργία ενός φαγητού ή γλυκού φτιάχνει τη διάθεση. Σε όσους αρέσει το παιχνίδι στην κουζίνα σας έχω νέα. Για δεύτερη χρονιά, την Κυριακή 19 Μαΐου  διοργανώνεται η Παγκόσμια ημέρα Κέικ. Μια ημέρα αφιερωμένη στη χαρά της δημιουργίας και του ψησίματος. Όλες οι συνταγές που ψήνουμε, με συστατικό το αλεύρι έχουν την τιμητική τους. Μια από αυτές είναι το διαχρονικό και ποτέ βαρετό κέικ. Μέσα στο χρόνο αλλάζει πολύ γρήγορα μορφή. Από τη συνταγή της μαμάς μέχρι ιδιαίτερες παραλλαγές από ειδικούς, το κέικ μένει ως επιλογή στις κουζίνες των σπιτιών. Θα το παρομοίαζε κάποιος με ένα λευκό καμβά που μπορείς να ζωγραφίσεις με όλα τα χρώματα, αφού η βασική συνταγή είναι πηγή δημιουργίας νέων γεύσεων.

Η Παγκόσμια μέρα έχει οριστεί κάθε 3η Κυριακή του Μαΐου. Στο www.worldbakingday.com ξεκίνησε ήδη η μεγάλη γιορτή. Γνωστοί chef και bloggers απ’ όλο τον κόσμο μοιράζονται μια αγαπημένη τους συνταγή για κέικ, τούρτες, cupcake. Υπάρχουν ευφάνταστες συνταγές, εύκολες και πιο δύσκολες όλες όμως απίστευτα γευστικές. Όποια δοκιμάσετε σίγουρα θα μπει στα αγαπημένα σας.

Οργανώστε λοιπόν και εσείς με την παρέα σας την ημέρα κέικ. Μπείτε όλοι μαζί στην κουζίνα και φτιάξτε διαφορετικές συνταγές αφιερωμένες σε μια υπέροχη Κυριακή.

Ιδέες για ψήσιμο: Marmer Muffins, Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X