Τάρτα με πράσο και κολοκύθα


Απίθανη τάρτα που μπαίνει στο καθημερινό, αλλά και στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά για ταψί 24εκ.

Βρείτε όλες τις επιλογές για ταρτιέρες εδώ

Για τη γέμιση

  • 2 μεγάλα πράσα το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες
  • 10 ντοματίνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ φέτα
  • 50 γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο
  • 1 αβγό
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 φέτες κολοκύθα ψημένη

Για την τάρτα

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή ζύμη κουρού

Για να φτιάξετε ζύμη για τάρτα βρείτε τη συνταγή εδώ 

Εκτέλεση
Αφήνουμε το φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά, εάν είναι κατεψυγμένο θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, προσέχοντας ώστε τα πλαϊνά του ταψιού να καλυφθούν με ζύμη. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, απλώνουμε μια λαδόκολλα πάνω στη ζύμη και ρίχνουμε ρύζι ή όσπρια, ώστε το βάρος να την εμποδίσει να φουσκώσει και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση σοτάρουμε τα πράσα με το λάδι και λίγο αλάτι. Όταν μαραθούν ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, ώστε να βράσουν. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κολοκύθα, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια (δεν τη λιώνουμε).

Συνεχίζουμε με τα τυριά και στο τέλος το αβγό. Γεμίζουμε την προ ψημένη τάρτα. Τέλος τοποθετούμε γύρω γύρω τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Όταν βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καπνιστό τυρί με γραβιέρα Κρήτης.
  • Με βάση το πράσο μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικά έχετε το ψυγείο σας, Τα ψήνετε πρώτα στο φούρνο και τα ενσωματώνετε στη γέμιση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X