Βάφλες με γλυκοπατάτα και αρωματικά


Υλικά για 6 μεγάλες βάφλες

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 αβγά (χωρισμένα κρόκο με ασπράδι)
  • 1 φλ. τσαγιού πουρές γλυκοπατάτας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Πλένουμε 1-2 γλυκοπατάτες με ένα σφουγγάρι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. (Ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο). Όταν κρυώσουν κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι και βγάζουμε όλη τη σάρκα. Με ένα πιρούνι την αφρατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές, εάν δε θέλουμε να βρίσκουμε κομματάκια στις βάφλες μας προσέχουμε να λιώσουμε καλά τον πουρέ.

Ωστόσο ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, τους κρόκους, το γάλα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώνουμε με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα, απαλή και λεία. Την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Λαδώνουμε τη βαφλιέρα και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας περίπου από το μείγμα, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνουμε τις βάφλες για περίπου 3 λεπτά. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με ότι τραβάει η όρεξη μας!

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ζέας.

Παραλλαγή!

Για αλμυρές βάφλες με μπρόκολο ακολουθήστε την ίδια εκτέλεση με τα παρακάτω υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά (χωρισμένα κρόκο με ασπράδι)
  • 1 φλ. τσαγιού πουρές μπρόκολο
  • 1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X