Ένα εορταστικό μενού χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Για πρώτο πιάτο σερβίρουμε κολοκυθόσουπα σε εορταστικό τόνο, ένα μοντέρνο κυρίως με χοιρινό που ψήνεται στο φούρνο για αρκετές ώρες και ένα εύκολο ιταλικό τιραμισού, το οποίο μπορεί να προετοιμάσετε την κρέμα αρκετές ώρες πριν και να το ολοκληρώσετε πριν το σερβίρισμα.
Σούπα γλυκοκολοκύθας
• 500γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 μέτριες πατάτες
• 2 καρότα
• 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
• 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
• ½ κ.γ. τζίντζερ ξερό σε σκόνη
• 1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)
• 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
• αλάτι, πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Pulled pork με πουρέ σελινόριζας
Για το κρέας
• 1,5 κιλό χοιρινό ωμοπλάτη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μήλο ψιλοκομμένο
• 1 κ. σ. μουστάρδα
• 1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
• 1/5 κ.σ αλάτι
• 1/5 κ.σ. πιπέρι
• 1/5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 1/5 κ.σ. ξερό θυμάρι
• 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
• 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• 1 μεγάλο κυδώνι ή 2 μικρά
• 6-8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
Για τον πουρέ
• 1 κιλό πατάτες
• 500γρ. σελινόριζα
• 3 κ.σ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
• 1/5 ποτήρι ζεστό γάλα
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι-πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Ιταλικό Τιραμισού
• 4 φρέσκα βιολογικά αυγά (μέχρι 2 ημερών)
• 4 κ. σ. ζάχαρη
• 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
• 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
• 1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου ή 2 δόσεις εσπρέσο
• 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ καφέ
• 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Συνοδεύουμε το πρώτο πιάτο με λευκό κρασί, όπως ένα σαντορινιό Νυχτέρι ή μια κρητική Βηλάνα. Στο κυρίως πιάτο μπορούμε να διαλέξουμε μια ερυθρή ποικιλία, όπως Κοτσιφάλι ή Merlot, ενώ για το επιδόρπιο μπορούμε να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με ένα ροζέ αφρώδες από Ξινόμαυρο.
Χαρείτε τα Χριστούγεννα και μαγείρεψτε με τους φίλους και την οικογένειά σας!