Το αυθεντικό, μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε αλλάζει μορφή. Γίνεται vegetarian, νηστίσιμο, νόστιμο και υγιεινό.
Υλικά για 4 άτομα
• 100γρ. κιμά σόγιας
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
• 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
• ½ κ.γ. μπούκοβο
• 2 φλ. ζεστό νερό
• 350γρ. κόκκινα φασόλια
• 350γρ. καλαμπόκι
• λίγη ζάχαρη
• αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 5’. Ρίχνουμε τη μουσκεμένη σόγια, τον πελτέ, τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το μπούκοβο και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20’. Προσέχουμε να μη μας κολλήσει. Σερβίρουμε το τσίλι κον κάρνε σκέτο, με τορτίγιες, με μακαρόνια ή ρύζι.
Tips:
- Αφού κρυώσει η σάλτσα γεμίστε τορτίγιες. Μπορείτε να δώσετε φρεσκάδα στο πιάτο σας προσθέτοντας γιαούρτι.
- Αν θέλετε να δοκιμάσετε την παραπάνω συνταγή με κρέας. Αντί για τη σόγια προσθέστε κιμά μοσχαρίσιο.
- Για να γίνει η σάλτσα περισσότερο καυτερή μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι καγιέν.