Μέρες της Αποκριάς και λίγο πριν την έναρξη της νηστείας για το Πάσχα η παράδοση αφιερώνει μια εβδομάδα στην κατανάλωση γαλακτοκομικών, η λεγόμενη Τυρινή. Κατά τη διάρκεια της, απέχουμε από το κρέας και προτιμάμε να τρώμε γάλα και τυρί. Με το τέλος της Τυρινής, ξεκινάει η νηστεία της Σαρακοστής του Πάσχα, όπου για όσους ακολουθούν πιστά τη νηστεία δεν πρέπει να καταναλώνουν κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά.
Ας δούμε μερικές συνταγές με γάλα και τυρί που μπορούμε να φτιάξουμε αυτές τις ημέρες.
Για πρωινό ή σνακ ή για ένα ελαφρύ βραδινό, η τυρόπιτα αυτή θα σας ενθουσιάσει.
Δε θα μπορούσα να μη σας προτείνω ένα από τα αγαπημένα μου κέικ. Αρωματικό, αφράτο και πεντανόστιμο.
Ο τραχανάς, είναι μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες σούπες. Δοκιμάστε την, σήμερα κιόλας.