Στρούντελ με γλυκιά κολοκύθα

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γαλέτα
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 2 αβγά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 100ml ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Προθερμαίνουνε το φούρνο στους 200° C. Βάζουµε σε ένα μεγάλο κοµμάτι λαδόκολλας τους κύβους της κολοκύθας. Πασπαλίζουμε με λίγη από τη ζάχαρη διπλώνουμε τις άκρες της λαδόκολλας, ώστε να κλείσουμε μέσα την κολοκύθα, σαν πακέτο. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε το πακέτο και αφήνουµε την κολοκύθα να κρυώσει. Τη µεταφέρουμε σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίξει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με την κολοκύθα την υπόλοιπη ζάχαρη, τη γαλέτα, την κανέλα, τα καρύδια και τέλος τα αβγά.

Παίρνουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το λάδι και τα απλώνουμε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι κατά μήκος του φύλλου και το απλώνουμε. Τυλίγω τα φύλλα προσεχτικά σε σφικτό ρολό. Το βάζουμε στο ταψί μαζί με την λαδόκολλα. Το αλείφουμε με λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Το στρούντελ πρέπει να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X