Υλικά για ένα μεγάλο ρολό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/5 μελιτζάνα
• 1/5 σελινόριζα
• 1 καρότο
• 1 μέτριο κολοκύθι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 1 πράσο
• αλάτι-πιπέρι
• 1 πρέζα κουρκουμά
• 3 φύλλα χωριάτικα
Υλικά για τη σάλτσα
• 100γρ. κατσικίσιο τυρί
• 100γρ. γιαούρτι
• ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και απλώνουμε την κρύα γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε για 40’.
Για τη σάλτσα
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε το στρούντελ σε φέτες μαζί με τη σάλτσα.
Tips:
- Αν θέλετε να φτιάξετε δικό σας φύλλο, δείτε τη συνταγή εδώ
- Στα λαχανικά αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας, αν δεν έχουμε κολοκύθι ή μελιτζάνα μπορούμε να βάλουμε πιπεριά, μανιτάρια, μαραθόριζα.
Διαβάστε επίσης: Στρούντελ με γλυκιά κολοκύθα