Φραουλένια Cupcake με frosting φράουλας


Υλικά για 12 θήκες

  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120γρ.ζάχαρη
  • 150γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες (κομμένες στη μέση)
  • 2 αβγά
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ.ελαιόλαδο
  • 250ml γάλα
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Για το frosting

  • ½ συσκευασία βούτυρο (125 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 4-5 φράουλες ψιλοκομμένες
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για τα cupcake

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Έπειτα ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με μαρίζ. Με το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Παίρνουμε μία φόρμα για 12 cupcake και τα ειδικά χαρτάκια τα οποία τοποθετούμε στις θήκες της φόρμας. Βάζουμε τη ζύμη με ένα κουτάλι και γεμίζουμε κατά τα 3/4 του ύψους τους τα χαρτάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά πριν τα στολίσουμε με το frosting.

Tip: Διατηρούμε τα cupcake στο ψυγείο.

 

 

Για το frosting
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ομογενοποιηθούν για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Βάζουμε το frosting σε ένα κορνέ και βάζουμε πάνω από κάθε cupcake στριφογυριστά μπόλικο μείγμα. Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκιας φράουλας πάνω από τα cupcake.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X