Στραπατσάδα

strapatsada_gmΜε τις πρώτες ντομάτες η κλασική ομελέτα μεταμορφώνεται, σα να πηγαίνει διακοπές και να έχει ανάγκη λιγότερα υλικά για να είναι γευστική. Φρέσκια ντομάτα, καλό ελαιόλαδο και χωριάτικα αβγά, μας δίνουν ένα πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε με την ίδια προσμονή όλες τις ώρες. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, με κρύα μπύρα και χωριάτικη σαλάτα. Δοκιμάστε και αφεθείτε στη μαγεία της καλοκαιρινής ντομάτας.

Υλικά για 2 άτομα

4 ώριμες ντομάτες
4 αβγά
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ. φέτα
½ πιπεριά
αλάτι–πιπέρι

Τρίβουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σκόρδο και αλάτι, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10′ μέχρι να πιει τα υγρά της. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω στη σάλτσα. Προσθέτουμε την πιπεριά και πριν αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη φέτα.

Tip:

  • Αν θέλουμε να μαλακώσει η πιπεριά τη βράζουμε μαζί με τη σάλτσα
  • Μπορούμε να κάνουμε τρύπες στη σάλτσα και να σπάσουμε τα αβγά ολόκληρα, μάτια.
  • Προσθέστε ρίγανη ή βασιλικό για να δώσετε περισσότερη ένταση στη γεύση.

Διαβάστε επίσης: Σαλάτα μελιτζάνα στο grill

Ντάκος

Τάρτα με πιπεριές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X