Κλασικό πιάτο με έντονα αρώματα μάραθου.
• ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 500γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 200γρ. καστανό ρύζι
• ½ κ.τ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
• 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
• 1 μαραθόριζα (φινόκιο) σε φέτες
• χυμός από 1 λεμόνι
• αλάτι και πιπέρι
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μουλιάζουμε το ρύζι με 2 ποτήρια νερό για 40’ και το βράζουμε για 20’ μαζί με τον κουρκουμά. Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το φινόκιο και τα σοτάρουμε σε ρηχή κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο και λίγο νερό. Όταν γίνουν διάφανα ρίχνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το νερό του και αφήνουμε να βράσει για 20’. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά, στο τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με ξιδάτες ελιές και χωριάτικο ψωμί.
Tips:
- Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει.