Μακαρόνια με γεμιστά κεφτεδάκια

Ιδανικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Τα κεφτεδάκια σιγοψήνονται με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Αν δε θέλετε να τα συνοδεύσετε με μακαρόνια δοκιμάστε τα με λευκό ρύζι ή κουσκούς.

Υλικά για 3-4 μερίδες

Για τον κιμά

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 αβγό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο με σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κουτ. θυμάρι ξηρό ή 1 κλαδάκι φρέσκο
  • αλάτι
  • 100γρ. φέτα κομμένη σε κύβους

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες 800γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε χυμό
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 500γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρίβουμε τα κρεμμύδια, την πατάτα και τα βάζουμε σε μπόλ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, τα μυρωδικά, το ξύδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, γεμίζουμε το κάθε ένα με έναν κύβο φέτας και πλάθουμε ξανά. Τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και βάζουμε τη μισή ποσότητα σε μία γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο. Βουτάμε απευθείας τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.Βάζουμε το σκεύος μας σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Με τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Περιχύνουμε με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό, τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Tips:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X